La pantalla pròdiga

Fabra i Coats – Fàbrica de creacióDimecres 17 de 18.30h a 20.30hEntrada 12€

Raúl Alaejos, Carolina Campos, Félix Pérez-Hita, Marc Vives, amb la col·laboració dels autors del jingle del festival Hidrogenesse.

Durant més de quinze dies Raúl Alaejos, Carolina Camps, Marc Vives i Félix Pérez-Hita, amb la participació d'Hidrogenesse, conviuen a Fabra i Coats en una trobada que conclou el 17 de febrer, convertint-se en l'esdeveniment inaugural del festival Sâlmon. Un laboratori prodigiós del caos incontrolable, projecte calidoscòpic amb una única pista de sortida: experimentar sobre com es fa un programa de televisió. Així, des de les arts visuals, la performance, la coreografia, el vídeo, la televisió o la música, a partir de la barreja de disciplines o diverses maneres de crear i relacionar-se amb la creació, se'ns convoca com a públic a una pantalla en directe i diferida des d'on veure com es desplega un paisatge insospitat.

RAÚL ALAEJOS“Pels matins, amb Serrin.tv, faig dispositius físics i audiovisuals per buscar nous format en l’àmbit de l’art i de la comunicació, i per les tardes som Serrucho.org, una companyia de teatre sense actors. Per les nits, la resta.”
CAROLINA CAMPOS“Vaig néixer al Brasil i visc a Barcelona. Treballo des de les arts escèniques, entre la creació i la investigació. M’interessen els encreuaments entre cinema i performance, presència i imatge. Curso el PEI del MACBA (2019/20) i des del 2012 col·laboro amb Re.AI (PT), en la investigació de la Composició en Temps Real.”
FÉLIX PÉREZ-HITA“Vaig estudiar Història de l’Art i de la Filosofia a la Universitat de Barcelona. Vaig formar part del consell de redacció de la revista Mania (de la Fac.de Filosofia UB) i he publicat a Archipiélago. El 2005, amb Andrés Hispano, vaig crear Soy Cámara (El programa del CCCB), des d’on he creat peces fins el 2020. El 2012, aquesta vegada conjuntament amb Arturo Bastón, vaig fundar les sessions videològiques de Hilomental. Soc assessor del festival Panoràmic de Granollers sobre cinema i fotografia i he format part de diferents projectes televisius. També he practicat la docència i exerceixo de crític cultural quan puc, en les institucions i publicacions que m’ho permeten.”
MARC VIVES“De Barcelona del 78. Soc artista, entre la investigació, la docència, la producció i la gestió. Entre les visuals i les escèniques. Sempre que puc canto i nedo. M’enfronto a aquest treball des d’estratègies d’aprenentatge individual i col·lectiu amb la Laia Estruch, el Martín Vitaliti, el grup de performance FueraFuera, lxsqcorrenporahí o GRAF.cat.”
HIDROGENESSE“Duo d'art-rock electrònic, compositors de cançons pop populistes, productors de mantres romàntic-sexuals, autors de cançons que omplen pistes situacionistes, intèrprets del gènere místic-còmic ... Hidrogenesse són Carlos Ballesteros i Genís Segarra. Des de finals de segle passat, han gravat discos com “Así se baila el siglo XX”,”Eres PC/Eres Mac”, “Gimnàstica passiva”, “Animalitos”, “Un dígito binario dudoso” o “Roma”.”
© Illusion by Prof. David Novick, The University of Texas at El Paso